Biz 21. yüzyılın gençleri inanılmaz miktarda bilgiye maruz bırakılıyoruz. Bu bilgi yığınları içerisinden gerçek olana yaklaşma ve onu anlamak neredeyse imkansız hale geliyor.
İhtiyacımız olan en son şey belki de daha fazla bilgi. Biz, edindiğimiz bilgileri anlamlandırabilme, neyin önemli neyin önemsiz olduğunu ayırt edebilme ve her şeyden önce de pek çok bilgi parçasını dünyaya ilişkin büyük bir resme dönüştürebilme yeteneğine ihtiyacımızın olduğunun farkındayız.
İktisat, tarih, uluslararası ilişkiler, siyaset, sosyoloji ve sanat gibi konulara yönelik yapacağımız tüm araştırmaların temelinde en iyi bildiğimiz şeyleri sorgulama fikri yatmaktadır.
Akademik nitelikte olan araştırmalarımız bizler gibi durmadan öğrenmek ve kendini yeniden inşa etmek isteyen meraklı insanlara, dünyayı okuyarak, kendilerini anlamlandırmalarına yardımcı olmayı hedeflemektedir.
Değişim her saniye gerçekleşirken onun yönünü etkileyebilme ve ona eşlik edebilmek için tarafsız bilgi aktarmak Homoeconomicus’un en büyük gayesidir.
Sonuçta “Deha” nedir? Yüksek bir ereği ve ona ulaşmanın araçlarını istemektir. İşte Homoeconomicus bu yolda iyi bir araçtır.